2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Acil çıkış bapsı adı ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş örgüda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Isıya dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat başka kapı imalatları kadar değildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel gidiş anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya sağlıklı birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları midein bu menteşelerin katkısızlıklı çtuzakışması ve kapıyı sonuç kapatması gerekir.

Yangın bapları yalnızca acil durumlarda binadan kaçışı hazırlamak değil, aynı zamanda yangın kabil durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu kapılar özelliklerine nazaran yanmadan 120 dakikaya denli dayanabilirler. Kötü sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Evgin çıkış bapları olarak da andaçlan bu kapıların kullanımı hemen yemeden içmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını belli başlı bir müddet engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin ulaşma süresine denli saat kazanmanızı esenlar.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan baplara verilen isimdir.

Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Montaj: Yangın bapsı, sadık şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir grup aracılığıyla Yangın Kapısı Fiyatları gerçekleştirilmelidir.

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) omurga amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide gestaltlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki yaman, yangın, gaz yağı vs. gibi durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu menfi koşulların başka katlara intikalini hapsetmek veya olası olduğu kadar geciktirmektir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik kabilinden faktörlere sargılı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapısının daha faziletli bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede elan ekonomik olabileceği konusunda hemfikirler.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten Yangın Kapısı elan faik mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yapı içlerinde pencere veya mühür sandık olan elan rahat ve kullanışlı yangın bapları tercih edilebilir.

FEZA Düzenek Odası Yangın Kapısı: Model odalarında kullanılmak üzere Yangın Merdiveni Kapısı özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yerı gün otomasyon sistemlerine tatminkâr aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapıları camlı olur.

Yangın Baplarının Kullanma Alanları Esrar sızdırmaz özelliğine mevla olmalarından dolayı yangın simultane insanların dumandan zehirlenmelerini kırıcı ivedi çıkış bapsı olarak bilindik yangın kapıları, yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir.

Report this wiki page